Supermarkt Aanbiedingen Netherlands

Het bedrijf werd in 1930 opgericht door een lid van de familie Schwarz, en heette Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung (Schwarz Foods Assortiment Wholesale). Lidl heeft zich sedert de oprichting in meer dan 20 landen in heel Europa.

De naam Lidl is de achternaam van een voormalige zakenpartner van Josef Schwarz, Ludwig Lidl, een gepensioneerde onderwijzeres en Josef zoon Dieter Schwarz kocht de rechten op de naam van hem voor 1000 Duitse mark, terwijl hij de naam Schwarz Markt [niet konden gebruiken citaat nodig]; Schwarzmarkt betekent "zwarte markt". Lidl is onderdeel van de Schwarz Group, de op vier na grootste retailer ter wereld met een omzet van $ 82400000000 (2011).

In 1930, Josef Schwarz werd partner in Südfrüchte Großhandel Lidl & Co, een vrucht groothandel, en hij ontwikkelde het bedrijf in een algemene food groothandel. Als gevolg van de oorlog werd het bedrijf verwoest in 1944, en een tienjarige periode van wederopbouw begon al snel [nodig citaat]. In 1977, onder zijn zoon Dieter Schwarz, de Schwarz-Gruppe begon zich te richten op de korting markten, grotere supermarkten, en cash en groothandelsmarkten te dragen.